Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Svenska spelutvecklaren King, som ligger bakom mobilsuccén Candy Crush, har sett vinsten rasa till 230 miljoner kronor (795) under 2017.

Anledningen är att King betalt 445 miljoner kronor till Skatteverket som tidigare anklagat företaget för att ha tagit ut oproportionerligt mycket av vinsten på lågskatteön Malta, rapporterar Di Digital.

Skatteverket har krävt King på 590 miljoner kronor och i en kommentar till Di Digital uppgav myndigheten att den större delen av skulden har betalats av.

King köptes ut från börsen i USA av spelutvecklaren Activision Blizzard för 50 miljarder kronor i slutet av 2015. Under de två senaste åren har Blizzard kunnat ta ut utdelningar på 1,7 miljarder kronor och 795 miljoner kronor från King. Men i år väntas alltså utdelningen bli betydligt lägre.

Enligt Blizzards årsredovisning omsatte King drygt 18 miljarder kronor under 2017 och gjorde på det en vinst av 700 miljoner kronor före skatt.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.