Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tyska Siemens är nära att få till en storaffär med Irak kring kraftutbyggnad, enligt vd Joe Kaeser.

Han har under helgen besökt Irak och samtalat med landets premiärminister om att utöka energikapaciteten med elva gigawatt över de kommande fyra åren, skriver Handelsblatt.

Enligt den tyska affärstidningen bör ett avtal landa på höga ensiffriga miljardbelopp, även om det inom tyska regeringskretsar talas om över 13 miljarder dollar.

2015 tecknade Siemens ett avtal värt åtta miljarder dollar med Egypten för utbyggnaden av landets kraftnät med 16,4 gigawatt.

För Iraks del skulle det inte bara handla om utbyggnad, men också uppgradering och förlängning av befintliga kraftverk.

Iraks nuvarande kraftnät klarar av 13 gigawatt, vilket är alltför lite med tanke på att befolkningen under den varma sommaren sätter på luftkonditioneringen och höjer utnyttjandet till 21 gigawatt.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.