Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Säkerhetskoncernen Securitas omsättning i fjärde kvartalet prickade analytikernas förväntningar, medan vinsten före skatt var lägre än väntad.

Omsättningen uppgick till 24 024 miljoner kronor (23 715), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 24 003. Den organiska tillväxten i försäljningen var 6 procent (5). I föregående kvartal var nivån 5 procent.

Kvartalet återspeglade enligt bolaget starka marknadsförutsättningar genom hela koncernen.

Rörelseresultatet före avskrivningar var 1 264 miljoner kronor (1 241), justerat för valutakursförändringar var det en förändring på 8 procent (6).

Marginalen var 5,3 procent (5,2). I det tredje kvartalet var den 5,4 procent. Förbättringen drevs av Security Services Europe och Security Services Ibero-America, medan rörelsemarginalen i Security Services North America minskade under det fjärde kvartalet.

Rörelseresultatet blev 1 164 miljoner kronor (1 107). Rörelsemarginalen var 4,8 procent (4,7).

Resultatet före skatt var 1 070 miljoner kronor (1 002), analytikerkonsensus 1 135. Resultatet efter skatt blev 644 miljoner kronor (704). Resultat per aktie hamnade på 1,76 kronor (1,92).

Securitas föreslår 4,00 kronor i utdelning (3,75) väntat 4,02.

Koncernens skattesats var 39,8 procent (29,7). Detta inkluderar en skattekostnad av engångskaraktär om 11,5 procent (123 miljoner) i resultaträkningen medan ytterligare en skatteeffekt av engångskaraktär om 25 miljoner redovisas i rapport över totalresultat och belastar eget kapital.

Detta hänförs till en omvärdering av amerikanska uppskjutna nettoskattetillgångar som en
konsekvens av den nya skattesatsen i och med den amerikanska skattereformen. Beloppet påverkar inte kassaflödet. Koncernens skattesats exklusive omvärderingen uppgick till 28,3 procent.

”Precis som under det tredje kvartalet fortsatte den organiska försäljningstillväxten att stärkas under det fjärde kvartalet och nådde 6 procent jämfört med 3 procent under det första halvåret. Kvartalet återspeglade starka marknadsförutsättningar i hela koncernen och vår förmåga att leverera heltäckande säkerhetslösningar”, uppger vd Alf Göransson.

”Vi fortsätter att leverera i enlighet med vår strategi. Säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet växte med 19 procent jämfört med 2016 och representerar nu 18 procent (16) av den totala försäljningen under 2017”, fortsätter han.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.