Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

SEB:s Boprisindikator för den svenska marknaden fortsatte att backa under oktober. Det var tredje månaden i rad med nedgång.

Under höstmånaden backade indexet en siffra till 50. I augusti var indexet 58.

Regionalt ökade skillnaderna men de är fortsatt små och spannet är 47 till 55.

Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år minskar till 0,17 procent, en minskning med 0,03 procentenheter. Andelen som planerar att binda sina räntor ökade med 2 procentenheter till 8 procent.

Av de tillfrågade hushållen svarar 66 procent att de tror på stigande priser under det kommande året. Det är samma som föregående månads notering. Andelen som tror på fallande priser steg från 15 till 16 procent. Andelen som tror på oförändrade priser backade med en enhet och ligger denna månad på 13 procent.

– Boprisindikatorn fortsätter att sjunka men nu bara en enhet. Intrycket är att marknaden står och väger. Å ena sidan är det fjärde månaden i rad som hushållens boprisförväntningar sjunker. Å andra sidan är nedgången liten och det är fortfarande två tredjedelar av hushållen som tror på stigande priser. Försäljningsstatistik, räntesignaler och diskussionen om tuffare bolåneregler lär ha en stor påverkan på den fortsatta utvecklingen, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.