Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Klassiska amerikanska varuhuskedjan Sears ordförande Eddie Lampert för diskussioner med minst en potentiell partner som kan bidra till ett konkurslån på 300 miljoner dollar som bolaget nu söker efter. Det rapporterar Reuters.

Lamperts hedgefond ESL Investments har fört diskussioner med Cyrus Capital Partners, en investeringsfirma som har en del av Sears utestående skuld, om att dela på konkurslånet på 300 miljoner dollar. Det aktuella konkurslånet är ett annat lån utöver det konkurslån på 300 miljoner dollar som Sears banker har erbjudit, enligt Reuters källor.

Sears överlevnad ligger i händerna på kreditgivare och leverantörer för att kunna hålla bolaget flytande. Stark försäljning under årets julhelg är en nyckelfaktor för att det ska ske vilket sätter extra press på detaljhandlaren.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.