Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Schörling & Partners lägger kontantbud på Melker Schörling om 569 kronor per aktie. Det motsvarar en premie om 3,9 procent jämfört med gårdagens senaste betalkurs vid 547,5 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Familjen Schörling har tillsammans med Stefan Persson, Carl och Martin Bek-Nielsen samt Mikael Ekdahl beslutat sig för att fortsatt driva Melker Schörling utanför börsen. Beslutet är en följd av att MSAB sedan Melker Schörling lämnat sin operativa roll befinner sig i en förändrad situation.

”Med hänsyn till den nya situationen i MSAB är det vår uppfattning att Bolaget kan drivas vidare effektivare i en privat miljö. Vi avser att tillsammans med våra närmaste långsiktiga samarbetspartners fortsättningsvis göra vårt yttersta för att bidra till bästa möjliga utveckling för innehavsbolagen”, säger Melker Schörling, Märta Schörling Andreen och Sofia Schörling Högberg.

”Vår förhoppning är att alla aktieägare i MSAB har förståelse för denna förändring och fortsätter sitt engagemang genom att investera direkt i de framgångsrika börsbolag som utgör MSABs innehavsbolag. Genomgående sedan börsnoteringen 2006 har vi använt substansvärdet som riktmärke för värdeutvecklingen i MSAB och anser det därför logiskt att budet nu också lämnas baserat på aktuellt substansvärde”, säger MSABs ordförande Mikael Ekdahl.

Schörling & Partners innehar cirka 92,6 procent av aktierna och rösterna i MSAB. Aktierna i MSAB är upptagna till handel på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.