Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kycklingbolaget Scandi Standard har träffat avtal om att teckna cirka 51 procent av aktierna i Rokkedahl Foods genom sitt danska dotterbolag Danpo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Jag är nöjd med investeringen i Rokkedahl Foods, som kommer att vara en utmärkt plattform för att snabbt utveckla segmentet för ekologisk och frigående kyckling. Rokkedahl Foods säljer sådan hälsosam kyckling under varumärkena Rokkedahl Kylling, Himmerland Kylling och Limfjordskylling. Rokkedahl Foods driver ett helt nytt och modernt slakthus som är idealiskt utformat för att producera ekologisk och frigående kyckling. Danpo kommer därför att överföra all sin nuvarande produktion av sådan kyckling till Rokkedahl Foods efter investeringen”, säger Scandi Standards vd Leif Bergvall Hansen i en kommentar.

Rokkedahl-familjen, som fortsätter att äga cirka 49 procent av Rokkedahl Foods, har producerat kyckling sedan 1963 i Kølby i Himmerland. Rokkedahl-familjen driver också Rokkedahl Landbrug som levererar levande kycklingar till producenter som Rokkedahl Foods och vissa andra företag.

Rokkedahl Foods produktionsanläggning kommer fortsatt att ägas av Rokkedahl-familjen och kommer att hyras av Rokkedahl Foods på marknadsmässiga villkor.

Enligt ett avtal med Rokkedahl-familjen har Danpo en option att förvärva återstående 49 procent i Rokkedahl Foods under 2023 baserat på en EBITDA-multipel om 6,0. Inget väsentligt pris betalades för de tecknade aktierna. Danpo har dock åtagit sig att garantera vissa av Rokkedahl Foods räntebärande skulder och leasingförpliktelser upp till ett totalt belopp om cirka 56 miljoner danska kronor, skriver Scandi Standard.

Investeringen, som inte är villkorad av några myndighetstillstånd, förväntas slutföras den 1 september 2018.

”Rokkedahl Foods kommer att konsolideras av Scandi Standard men investeringen förväntas inte ha några väsentliga effekter på Scandi Standards nettoomsättning, rörelseresultat eller kassaflöde. Investeringen kommer emellertid att snabba på lanseringen av ett premiumkoncept i Danmark och ge tillgång till den nya produktionsanläggningen som är idealiskt utformad för att producera ekologisk och frigående kyckling”, skriver bolaget.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.