Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Saudiarabien kommer att minska produktionen i december med 500 000 fat av olja om dagen, enligt energiminister Khalid al-Falih. Det rapporterar AFP.

Ministern tillkännagav produktionsreduceringen inför ett viktigt möte med Opec-länder och oljeproducerande länder som står utanför kartellen. Han sade att ett konsensus kring en bredare produktionssänkning saknas i nuläget. Därmed väljer Saudiarabien alltså att agera på egen hand.

Saudiarabien, som förra månaden producerade 10,7 miljoner fat om dagen, sade att man har blivit överraskade av den snabba nedgången i oljepriset. Efter att priset toppat på den högsta nivån på fyra år i början av oktober har det nu vänt skarpt nedåt på oro för lägre efterfrågan i kombination med ett överutbud. Den svarta råvaran har tappat en femtedel av värdet på bara en månad.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.