Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar.

Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

Ytterligare 95 personer ska fortfarande finnas kvar och om de inte väljer förlikning väntar rättsfall med åklagare, sade regeringstjänstemannen.

Saudiarabiens tilltag mot de förmögna personerna har letts av kronprinsen Mohammed bin Salman.

Bland de som fängslats finns medlemmar ur kungafamiljen som prinsen och miljardären Alwaleed bin Talal. Även Preems ägare Mohammed Al Amoudi är gripen.

Samtliga återstående gripna bör ha lämnat Ritz Carlton den 14 februari som är det datum som kommunicerats att det återigen blir möjligt för vanliga personer att checka in på hotellet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.