Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Saudiarabien dementerar att man har valt att ställa in en börsnoteringen av den statliga oljejätten Saudi Aramco, rapporterar CNBC.

Tidigare hade källor inom kungariket uppgett till Reuters att en listning nu inte ansågs lika nödvändig eftersom oljepriserna hade studsat tillbaka till 70 dollar.

När Saudiarabien aviserade noteringen i januari 2016 var oljepriserna på väg under 30 dollar fatet. En listning på fem procent av kapitalet i Saudi Aramco hade potentiellt inbringat 100 miljarder dollar och därmed hjälpt Saudiarabiens finanser, som till största del är beroende av oljan.

I en kommentar angående de senaste uppgifterna sade Saudiarabiens minister för energi och industri, Khalid al-Falih, att hans regering är fortsatt åtagen en notering. Däremot är tidpunkten för listningen beroende av ett antal faktorer, inklusive marknadsförhållanden och ett förvärv man håller på att genomföra, vilket kan ta ett antal månader, sade han.

Saudi Aramcos listning har upprepade gånger skjutits fram. I maj uppgav Khalid al-Falih att noteringen mest sannolikt blir av nästa år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.