Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den saudiska statliga oljejätten Saudi Aramco kan tvingas att skjuta på sin börsnotering några månader in på 2019, enligt källor med insyn. Det rapporterar Bloomberg News.

Bakgrunden är ett tight schema där vissa detaljer kvarstår olösta. Till exempel har det saudiska oljeministeriet ännu inte gett svar på var sekundärnoteringen för bolaget kommer att vara. Mest sannolika är London eller New York.

Bristen på information om var aktierna för Saudi Aramco ska handlas har förhalat det övriga förberedande arbetet, uppges det.

Det råder samtidigt delade uppfattningar kring vilken värdering Saudi Aramco kommer att få i samband med börsnoteringen. Den saudiska regeringen har en högre värdering för bolaget än de flesta analytikerna.

Saudi Aramco sade i ett uttalande till nyhetsbyrån att börsnoteringen kvarstår intakt. Processen är pågående uppgav oljejätten utan att dock ange en tidsram.

Saudi Aramcos privatisering av fem procent av kapitalet förväntas vara på 100 miljarder dollar och därmed den största i historien.

Se mer om Aramcos planerade börsnotering i spelaren ovan.

EFN/Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.