Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den saudiska statliga oljejätten Saudi Aramco kommer att vara redo för en börsnotering under det andra halvåret av 2018, enligt vd Amin Nasser.

I en intervju med Bloomberg ville han inte kommentera platsen eller tidpunkten för listningen eftersom det är ett beslut som ska tas av regeringen.

”Glöm inte att detta är en väldigt komplex process. Aramcos storlek och komplexitet är något som kräver tid”, sade Amin Nasser.

Sedan tidigare är det känt att Saudi Aramco kommer att ha sin primära notering på lokala Tawadulbörsen med en sekundär på en av de internationella börserna.

Saudi Aramco avser att notera upp emot fem procent av kapitalet. Försäljningen av dessa aktier väntas ge hela bolaget en värdering på två biljoner dollar och i samma veva göra det till världens högst värderade oljeföretag.

I en intervju med Reuters i förra veckan sade landets energiminister Khalid al-Falih att noteringen kan komma att realiseras antingen på hemmaplan eller utomlands vid slutet av detta år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.