Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

SAS väljer att minska på antalet rutter inför vintern, och bland annat påverkas flygen till soliga Malaga i Spanien, skriver branschsajten check-in.dk.

På linjen mellan Oslo och Malaga faller två veckoflyg för perioden 29 oktober till 28 mars 2019 bort. Totalt handlar det om 270 avbokade flygningar mellan de två städerna.

Likaså plockas bort rutten mellan den norska huvudstaden och dess polska motsvarighet Warszawa bort. Här handlar det om tre flyg i veckan sedan i mars som nu försvinner från och med den 2 september.

SAS beslut om att dra ned på antalet flyg kommer efter en besvärlig sommar med bemanningsproblem och tidvis stora förseningar. Mellan april till juni har 700 flyg fallit bort, och enbart i juli har 345 flyg fått ställas in på grund av brist på besättning, enligt E24.

”Vi har varit för ambitiösa med planeringen av rutter under sommaren. Nu när vi vet resultatet skulle jag gärna sett att vi hade varit mer försiktiga”, sade SAS operativa chef Lars Sandahl Sørensen till Dagens Næringsliv.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.