Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Flygbolaget SAS ställde in 25 flyg i helgen och denna vecka kommer man att ställa in 40 avgångar. Det rapporterar SVT.

Mellan april och juni har SAS behövt ställa in över 700 avgångar med nya inställda avgångar nästa vecka. Enligt norska Dagens Näringsliv beror de inställda avgångarna på personalbrist och att flygbolaget sålt biljetter utan att ha full koll på bemanningen.

SAS koncerndirektör Lars Sandahl Sørensen uppger att man har varit för ambitiösa i planeringen av färdprogrammet i sommar, och med facit i efterhand önskar chefen att man hade varit mer försiktiga.

SAS försöker boka om resenärer till andra flyg men delger att det kommer bli svårt att hitta ersättning till vissa destinationer och att de som har möjlighet ska försöka hitta egna lösningar mot ersättning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.