Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Verkstadsbolaget Sandvik redovisar högre omsättning och resultat än väntat i tredje kvartalet.

Omsättningen uppgick till 21 648 miljoner kronor (19 715), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 21 620.

Rörelseresultatet blev 3 344 miljoner kronor (2 623), med en rörelsemarginal på 15,4 procent. Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll till 3 344 miljoner kronor (2 623), med en rörelsemarginal exklusive extraordinära poster på 15,4 procent.

Orderingången under tredje kvartalet 2017 landade på 21 888 miljoner kronor (19 700), vilket var en organisk uppgång med 13 procent. Alla tre affärsområdena bidrog till den starka tillväxten i orderingången, och inom samtliga segment noterades en oförändrad till positiv utveckling, uppger bolaget.

I de tre största regionerna var utvecklingen starkast i Asien, med en tillväxt om 14 procent, hjälpt av en betydande ökning i Kina. Nordamerika redovisade en tillväxt om 12 procent. Europa ökade med 9 procent, medan siffran justerad för större order var 7 procent.

Resultatet före skatt var 3 151 miljoner kronor (2 223), analytikerkonsensus 2 878. Resultatet efter skatt blev 2 347 miljoner kronor (1 611), analytikerkonsensus 2 099.

Resultat per aktie hamnade på 1,91 kronor (0,49).

”Jag är särskilt nöjd med att rörelseresultatet förbättrades enligt plan både inom Sandvik Machining Solutions och Sandvik Mining and Rock Technology. Även om tredje kvartalet är säsongsmässigt svagt för Sandvik Materials Technology är jag ändå besviken över aff ärsområdets resultat och vi arbetar hårt för att genomföra de kostnadsbesparingsinitiativ som tidigare kommunicerats och som syftar till att succesivt återställa lönsamheten från början av nästa år. För Sandvikkoncernen som helhet är jag nöjd med resultatet”, säger Björn Rosengren, Sandviks vd och koncernchef, i rapporten.

”Vi uppnådde en rörelsemarginal på 15,4 % och rörelseresultatet ökade med 28 %. Resultatet påverkades positivt av organisk tillväxt och tidigare genomförda effektiviseringsåtgärder. Det uppvägde mer än väl den negativa påverkan från förändringar i valutakurser samt det svaga resultatet för Sandvik Materials Technology. Exklusive den negativa påverkan från förändrade valutakurser ökade rörelseresultatet med 37 %”, uppger han vidare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.