Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Samsung Electronics förväntas dra in stora intäkter på försäljningen av Apples nya iPhone X, enligt analysföretaget Counterpoint Technology Market Research. Det skriver The Wall Street Journal.

Det sydkoreanska företaget är trots sin starka rivalitet med Apple också en leverantör av olika komponenter till iPhone-mobilerna. Detta räknar in bland annat skärmar och minneschip.

Counterpoint har nu räknat ut att Samsung med största sannolikhet kommer att tjäna cirka fyra miljarder dollar mer i intäkter från de delar som man framställer åt iPhone, jämfört med de för egna flaggskeppsmobilen Galaxy S8.

Baserat på varje smartphone bedömer Counterpoint att Samsungs intäkter blir 110 dollar för iPhone X. Motsvarande siffra för Galaxy S8 är på 202 dollar. Den sammantagna siffran väger dock över till fördel för Apple när man räknar in den prognostiserade försäljningen på 130 miljoner iPhone X-enheter under de första 20 månaderna, mot bara 50 miljoner för Samsung S8.

Anledningen till varför Counterpoint har en tidshorisont på 20 månader är för att majoriteten av försäljningen av en ny smartphone sker under den perioden.

S&P Global Market Intelligence har tidigare uppgett att Apple och Samsung förväntas bli de mest lönsamma företagen under 2017, exklusive för kinesiska banker.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.