Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den svenska skörden blir sämre än väntat. Det bedömer Lantmännen i en färsk prognos.

Skörden avser spannmål, oljeväxter och trindsäd. Lantmännen har tidigare uppskattat att produktionen skulle bli 4,2 miljoner ton. Den var dock för optimistisk bedömer organisationen nu. Utfallet blir istället 3,5 miljoner ton, vilket är en historiskt låg skörd. Femårssnittet har varit 6,2 miljoner ton. Inte sedan 1950-talet har volymerna varit så låga.

– Lantmännen gick ut med sin skördeprognos i juli och vår uppskattning då var att vi skulle få den lägsta skörden på över 25 år. Nu – när vi har facit i hand – kan vi konstatera att det snarare är den sämsta skörden sedan slutet av 50-talet, säger Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson i en kommentar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.