Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Försvarsjätten Saab satsar på rymden med ny radarteknologi som ska användas för militär underrättelseinhämtning, upptäckande av satelliter och analys av rymdskrot. Det rapporterar TT.

Man ska dels fusionera satellitdata med Saabs redan befintliga produkter och dels använda ny sensorteknik som riktas uppåt mot rymden.

På frågan om varför man gör bedömningen att det nu finns ett värde i en rymdsatsning uppger Carp att göra ledningssystem och sensorer är kärnan i vad Saab erbjuder och en mer naturlig del än att vara underleverantör till satelliter.

”Det pågår upphandlingar redan nu kring den rymdtittande radarn så det är ett eller två år bort. När det gäller ledningssystem gör vi bedömningen inom något år”, säger Anders Carp som är chef för affärsområdet Surveillance.

Christer Fuglesang har knutits till Saab och i form av före detta astronaut och med ett stort kontaktnät ses han som en värdefull tillgång.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.