Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Saab ligger överraskande närmast till att vinna en miljardupphandling för nya stridsflygplan i Filippinerna, skriver Dagens industri.

Bolagets Gripen C-flygplan har tagit täten i racet med amerikanska F-16 från Lockheed Martin efter att försvarsministern Delfin Lorenzana sagt att de senare är för dyra. Han uppgav detta i en intervju med filippinska nyhetsbyrån, PNA, men från Saab har man ännu inte hört något.

”Det är medieuppgifter och vi har ingen annan information än det som nu skrivs”, säger Saabs presschef Ann Wolgers till Di.

Filippinerna vill handla in mellan 10 till 12 nya stridsflygplan, en affär värd drygt fem miljarder kronor. Landet har redan haft piloter över i Sverige för att testa Gripen och väljer man att köpa in stridsflygplanet blir det Saabs andra vunna order i Sydostasien. Tidigare har Thailand anskaffat Gripen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.