Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Flygbolaget SAS ingår en överenskommelse med fackliga organisationer som innebär att personalen går in frivilligt och jobbar. Det rapporterar Expressen.

Flera av de fackliga organisationerna har träffat informella överenskommelser med SAS-ledningen. Personal bryter nu sina semestrar och går frivilligt in och jobbar mot övertidsersättning, vilket sker i syfte att förhindra fortsatt flygkaos.

SAS presschef bekräftar uppgifterna: ”Med flera konkreta åtgärder på plats så ser vi nu en normaliserad situation. Det stämmer att personal både på marken, i luften och kundtjänsten jobbar extra för närvarande”.

Enligt en källa råder det stark lojalitet med företaget, varför man väljer att backa upp SAS-ledningen i detta läge.

Sommarens flygkaos väntas kosta SAS allt mellan 350 miljoner kronor till en halv miljard i extrakostnader, enligt uppgiftslämnare. Bolaget själva hänvisar denna fråga till nästa kvartalsrapport i slutet av juli.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.