Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Facebooks vd Mark Zuckerberg har äntligen valt att offentligt kommentera dataskandalen med Cambridge Analytica.

I en intervju med CNN medgav han att bolaget inte hade skött det hela på ett bra sätt och det beklagade han sig över.

”Vi har ett grundläggande ansvar för att skydda människors data och om vi inte kan göra det förtjänar vi inte att få möjlighet att betjäna människor”, sade Mark Zuckerberg.

Han valde senare att själva göra ett inlägg på Facebook med en mer ingående beskrivning av vad som hade inträffat och vilka åtgärder bolaget vidtagit.

Mark Zuckerberg sade att man bland annat redan har ökat granskningen av appar som tidigare hade tillgång till stora mängder av data på sociala plattformen innan de senaste ändringarna 2014 gjordes. Cambridges datainsamling kom från en app som hade samlat in information om användare 2013.

Vidare uppges man komma att begränsa apputvecklares datatillgång ytterligare i syfte att förhindra liknande saker från att inträffa igen. Ens personliga data på en app kommer dessutom att automatiskt försvinna om man inte använt appen på tre månader.

Slutligen ska man lägga till en ny funktion i nyhetsflödet med vilken man kan stoppa utvalda appar från att få tillgång till ens data. Denna funktion finns redan under privata inställningar.

Skandalen har också fått politiker att kräva en utfrågning av Mark Zuckerberg och ställa krav på ökad reglering. Det sista har Facebook-chefen inte något emot.

”Jag är inte säker på om vi inte borde regleras. Det finns saker som reglering av reklamtransparens som jag skulle älska att se”, sade han.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.