Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Irländska lågprisflygjätten Ryanair levererade en rekordvinst för det senaste räkenskapsåret men uttrycker viss pessimism över det innevarande året.

För räkenskapsåret fram till sista mars blev vinsten före skatt 1,45 miljarder euro, en ökning med 10 procent. Det kan jämföras med 1,44 miljarder euro som analytikerna väntat sig enligt Thomson Reuters.

För det nuvarande räkenskapsåret bedömer Ryanair att resultatet före skatt faller tillbaka till mellan 1,25 och 1,35 miljarder euro. Analytikerna väntar sig här 1,37 miljarder i vinst.

”Det kommer att vara en konkurrensutsatt marknad. Men livet blir ännu svårare för de svaga flygbolagen”, säger finanschefen Neil Sorahan i en intervju med Bloomberg News.

Under det senaste året ökade trafiken med 13 procent till 120 miljoner passagerare och Ryanair räknar med att det ökar ytterligare med 7 procent till 139 miljoner passagerare i år.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.