Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ryanair riskerar att drabbas av strejk under sommaren om man inte går med på de krav som framförts av fackförbund i fyra europeiska länder.

Fackförbunden som representerar Ryanairs kabinanställda i Spanien, Portugal, Belgien och Italien har efter ett möte i Madrid gått ut och sagt att de tänker avisera en strejk den 30 juni.

Strejken kan dock bli inställd om Ryanair väljer att uppfylla de krav som lagts fram av fackförbunden.

Dessa är i princip en återupprepning av tidigare krav, det vill säga att anställda måste verka under de arbetslagar som gäller i det land de befinner sig i och inte irländska arbetslagar där Ryanair har sitt säte.

Man vill även se att Ryanair erkänner fackförbunden för piloter och kabinpersonal och att man förhandlar med representanter utvalda av fackförbunden och inte företaget.

Ryanair har hittills endast erkänt två pilotfackförbund, brittiska Balpa och italienska Anpac.

Fackförbunden sade att de också vill se att kontraktsanställda får jobba under samma arbetsvillkor som vanliga anställda.

”Om Ryanair vägrar att uppfylla dess krav kommer fackföreningarna att vidta alla nödvändiga åtgärder för en europeisk mobilisering till sommaren, inklusive utropande av strejk”, sade spanska fackförbundet USO.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.