Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Irländska lågprisflygbolaget Ryanair kommer att börja ta betalt även för mindre handbagage, skriver The Guardian.

Bolaget uppger att det nuvarande upplägget fortfarande leder till förseningar för många flyg.

I januari vidtogs de senaste besluten kring handbagage där det blev möjligt för kunder att checka in dessa med övrigt bagage. Men kunderna har visat sig vara innovativa och fortfarande är det för mycket handbagage som de tar ombord, trots att det inte kan hanteras av det överliggande skåpsutrymmet.

Som en följd väljer Ryanair att införa en avgift för handbagage med start i november. Priset för ett handbagage på under tio kilo kommer att kosta 8 pund. Det framgår inte vilket priset blir för handbagage på över tio kilo.

Det blir alltjämt gratis att bära en mindre väska som ska ligga under sätena eller handväska som vissa utvalda resenärer kan ta ombord som handbagage.

Ryanair uppger att ändringen blir intäktsneutral för dem.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.