Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Motortillverkaren Rolls-Royce kommer på fredag att tillkännage att man drar ned med mer än 4 000 anställda, skriver The Guardian.

Bolaget ska presentera beskedet i samband med en analytikerträff och de som ryker är mellanchefer och anställda som sitter på dubbla roller, enligt uppgift. Inga ingenjörsjobb väntas gå förlorade.

Rolls-Royce ville inte kommentera siffran men sade genom en talesperson att man planerar att inrätta en betydligt mer förenklad personalstruktur. Detta inkluderar färre lager av chefer och större kontrollområden inom koncernen.

Rolls-Royce har 50 000 anställda efter att cirka 5 500 jobb gått förlorade under nuvarande vd Warren Easts omstrukturering av verksamheten. Bolaget är en stor motorleverantör till flygjättarna Boeing och Airbus.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.