Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den amerikanska nationalekonomen och nobelpristagaren Robert Shiller bedömer inte att president Donald Trumps handelstullar kommer att vara hållbara. Det säger han i en intervju med CNBC.

”De skapar så mycket ilska runt om i världen. Det är inte en hållbar hållning”, säger nobelpristagaren. Shiller tror däremot att det omfattande skattesänkningsprogrammet kommer att få vara kvar.

Tonläget mellan USA och flera länder i världen har höjts den senaste tiden efter att Trump skruvat åt handeln. I söndags rapporterade Wall Street Journal exempelvis att Trump har för avsikt att förbjuda vissa kinesiska bolag från att investera i amerikansk teknologi.

Presidenten har också flaggat för mer tariffer för Kina och att europeiska biltillverkare skall få nya tullar om inte EU plockar bort sina.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.