Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hemfixarkedjan Clas Ohlson redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Omsättningen uppgick till 1 999 miljoner kronor (1 957), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 999. Rörelseresultatet blev 125 miljoner kronor (127), väntat rörelseresultat var 138. Rörelsemarginalen var 6,3 procent (6,5).

Resultatet före skatt var 125 miljoner kronor (127), analytikerkonsensus 139. Resultatet efter skatt blev 96 miljoner kronor (96), analytikerkonsensus 107.

Resultat per aktie hamnade på 1,52 kronor (1,53).

Bruttomarginalen var 41,2 procent (41,5). I föregående kvartal var marginalen 40,5 procent.

”Trafiken till våra butiker är fortsatt en utmaning och vi har under perioden vidtagit extra kommersiella åtgärder för att stärka vårt erbjudande till våra kunder”, uppger vd Lotta Lyrå i rapporten och konstaterar att den tröga försäljningsutvecklingen har fortsatt in i november.

Försäljningen i november minskade med 2,1 procent till 889 miljoner kronor (908).

Clas Ohlson arbetar sedan september med sin strategiska översyn som går under namnet ”100 år till” och bolaget tror att framtida tillväxt kommer att behöva ske på delvis nya sätt framgent.

I den första fasen innebär det att Clas Ohlson har beslutat att fokusera på att testa nya butiksformat istället för att fortsätta öppna butiker i nuvarande form. En annan vikt del är att leverera bolagets erbjudande digitalt, konstaterar vd Lotta Lyrå.

En ny strategisk plan och reviderade finansiella mål kommer att presenteras vid en kapitalmarknadsdag den 3 maj 2018.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.