Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Remium har för avsikt att överklaga beslutet från Finansinspektionen om att dra in bolagets tillstånd.

”Remiums verksamhet fortgår så som tidigare. Med anledning av att styrelsen finner FI:s beslut bristfälligt har bolaget för avsikt att överklaga beslutet”, framgår det av ett pressmeddelande.

Det förtydligas också att FI:s beslut inte omfattar icke tillståndspliktig verksamt som corporate finance, analys, certified advisor samt affärsområdet Introduce.

Remium uppger också att styrelsen sedan tidigare kommunicerat till FI och även publikt att bolaget skall återlämna tillstånden. Samtidigt är man inte av samma åsikt som FI om att bolaget haft brister i vare sig intern styrning eller kontroll. Styrelsen anser dessutom att risknivån i den återstående kreditportföljen, som anges till under 150 miljoner kronor, är korrekt redovisad vad gäller nedskrivningar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.