Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Samsung Electronics satte ett nytt rekord för rörelseresultatet i det tredje kvartalet.

Rörelseresultatet kom in på 17,6 biljoner won, motsvarande 142 miljarder kronor, vilket är en förbättring med 20,9 procent från samma period året innan.

Det starka utfallet är kopplat till en robust försäljning av halvledare, enligt rapporten. Inom divisionen för smartphones blev rörelseresultatet 2,2 biljoner won, vilket är oförändrat jämfört med kvartalet innan.

Intäkterna uppgick till 65,5 biljoner won och motsvarar en ökning med 5,5 procent från året innan.

Framöver i det fjärde kvartalet väntar sig Samsung en viss nedgång till följd av en svag säsongsmässig försäljning av minneschip.

”På grund av det svaga säsongsmönstret under fjärde kvartalet och första kvartalet nästa år kan det bli en marknadsinbromsning (inklusive prisfall för DRAM), men från det andra kvartalet kommer efterfrågan på nya CPU-plattformar och minneschip med mervärde att överstiga utbudet”, sade en Samsung-chef under telefonkonferensen.

Samsung Electronics stängde ned 0,5 procent på Seoulbörsen på onsdagen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.