Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Antalet laddbara fordon i Sverige uppgick till 50 579 i mars. Det är 2 135 fler jämfört med månaden innan och samtidigt den största enskilda ökningen för en månad. Det uppger Power Circle, elkraftbranschens intresseorganisation, i ett pressmeddelande.

Enligt Power Circle har beståndet på 18 månader fördubblats och nästa fördubbling spås ta 15 månader innan man är uppe i 100 000 laddbara bilar.

Bland modellerna var laddhybriderna Volkswagen Passat GTE och Kias motsvarigheter Niro och Optima i topp för tillväxtligan.

Inom kategorin för rena elbilar ökade nya Nissan Leaf mest, följt av Tesla Model S.

Laddinfrastrukturen består nu av 4 996 laddpunkter fördelat på 1 327 laddstationer. Antalet laddpunkter i förhållande till antalet laddbara bilar är kvar på oförändrade 0,10, vilket innebär en laddpunkt per tio laddbara bilar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.