Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Totalt registrerades 545 svenska aktiebolag i konkurs i juli, vilket var en ökning med hela 48 procent på årsbasis. Inte sedan mätningarna började 1998 har så många företag gått i konkurs under sommaren, skriver Creditsafe i ett pressmeddelande.

Månaden innan var antalet konkurser upp 10 procent, efter åtta månader med sjunkande konkursstatistik.

”Detta är den kraftigaste ökningen vi har sett på mycket länge. På sommaren brukar det vara relativ låg aktivitet sett till konkurssiffror, vilket gör detta till en oroväckande utveckling”, kommenterar Krister Jonsson, vd på Creditsafe.

Under året har 3 674 aktiebolag gått i konkurs, vilket kan jämföras 3 460 samma period i fjol. Summerat för årets första sju månader så har konkurserna ökat med 6 procent.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.