Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

BP redovisar en underliggande vinst på 1,9 miljarder pund, motsvarande 22,9 miljarder kronor, i det första kvartalet. Utfallet motsvarar en ökning med 23 procent från samma period året innan och är samtidigt det bästa kvartalet på tre år.

Det är den ökade produktionen, starten av nya fält och högre priser på olja och naturgas som ligger till grund för resultatförbättringen.

I det första kvartalet ökade BP produktionen med sex procent till 3,7 miljoner fat om dagen.

BP brukar lyfta fram det underliggande resultatet som sitt lönsamhetsmått eftersom det exkluderar för engångskostnader. Sådana fanns även i det första kvartalet där BP fick betala ytterligare 1,6 miljarder dollar för Deepwater Horizon-katastrofen i Mexikanska golfen 2010.

Totalt har BP betalat ut mer än 65 miljarder dollar för Deepwater, det största oljespillet i amerikansk historia.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.