Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Regeringens regleringsförslag av spelmarknaden som presenterades under torsdagen innehöll som väntat inga större nyheter, skriver Pareto Securities i en kommentar.

Dock anses de striktare reglerna för bonusar, då spelbolagen bara få använda sig av bonusar en gång för att locka nya kunder, kunna vara negativt. Samtidigt bedöms det kunna gynna redan etablerade starka varumärkesoperatörer som Kindred, Leovegas, Betsson och Mr Green.

Förslaget bör trots de striktare bonusreglerna enligt Pareto vara ”något av en icke-händelse för aktierna i sektorn då det inte ser ut att vara några betydande förändringar”.

Som väntat föreslås skatten bli 18 procent och det verkar heller inte vara några förändringar i vilka produkter som tillåts. Den nya lagstiftningen föreslås träda i kraft 1 januari 2019 och Pareto konstaterar att propositionen verkar stödjas av oppositionspartierna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.