Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Flygbolaget Norwegians förlust för 2017 blir större än tidigare beräknat. Orsaken är att den norska finansinspektionen underkänner de ändrade redovisningsprinciper som Norwegian använde sig av vid det senaste bokslutet, skriver branschsajten Check-in.

Det innebär att Norwegians förlust före skatt för 2017 i stället landar på 3,06 miljarder norska kronor, jämfört med -1,07 miljarder som kommunicerades i mitten av februari. Det egna kapitalet halveras dessutom från 4,09 till 2,1 miljarder kronor vid årsslutet.

Justeringen beror på en uppskrivning av värdet för flygbolagets aktier i Bank Norwegian. För 2017 hade Norwegian ändrat princip till IAS 39 så att aktierna togs upp till marknadsvärdet. Finansinspektionen menar dock att Norwegian har ett betydande inflytande över Bank Norwegian varför ändringen av värdering inte godkänns.

I och med att Bjørn Kise inte längre är styrelseledamot i bägge bolagen så kommer Norwegian att kunna skriva upp värdet av innehavet under 2018 i stället.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.