Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Så var då äntligen rapportperioden i gång på allvar här borta i USA. Och i vanlig ordning så var det Alcoa som avfyrade startpistolen.

Och kanske hade man hoppats på en bättre start. Bolaget drog ned prognoserna för Kina. För Europa och Nordamerika var man desto positivare. Utsikter som inte låter jättesensationella. Men som vanligt i dagens volatila marknad, blev reaktionen på rapporten stor. Alcoaaktien föll kraftigt på fredagen.

Det kostar när Kina drar ned på investeringarna i infrastruktur för att istället istället satsa på en konsumtionsekonomi! Se tex hur Alcoa klarat sig mot Nike i år:

jesper.graf

 

Förväntningarna på rapportperioden är ”som vanligt” annars ganska lågt ställda (bla pga avtagande tillväxt i Kina). Marknaden räknar med att börsbolagens samlade vinster minskar med 4% mot året innan. Försäljningen tror man backar med drygt 2%. Men siffran dras som förväntat ned av energisektorn. Rensat för den förväntas vinsten och försäljningen öka med knappt 3%. Så trots den svaga starten från Alcoa så får man trots allt säga att det finns hopp för Q3!

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.