Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det kan inte ha undgått någon att Börslunch har tagit semester denna vecka. Man kan givetvis ifrågasätta om det är välförtjänt eller inte.

Det vi kan lova är att när vi är tillbaka i rutan så kommer vi att köra så att det ryker fram till jul.

Och vi rivstartar redan på måndag. Klockan 11:45 kör vi som vanligt Börslunch. Förutom att Börslunch-veteranen Mattias Eriksson från Nordea förgyller vår närvaro, erbjuder vi även en nykomling. Och det är Martin Nilsson. Stjärnförvaltare på Catella. Kommer bli kul!

Med all respekt för Mattias & Martin, men måndagens höjdpunkt är trots allt vår Börslunch Special klockan 14:30. Då kan förmodligen alla baissare där ute räkna med rejält med bränsle. Då gästas vi nämligen av den legendariska förvaltaren Anders Ekernäs.

Anders Ekernäs kanske inte är ett bekant namn för alla här hemma. Han har arbetat som ränteförvaltare i USA i närmare 30 år och är ansedd som en av de främsta förvaltarna i landet. Han är grundare till Hillswick Asset Management.

Jag har känt Anders i flera år. Vi lärde känna varandra när jag satt i styrelsen för svenska kyrkan i New York (en historia som är värd sitt eget blogginlägg). Han förvaltade då kyrkans kapital på ett fantastiskt vis.

Jag intervjuade Anders i New York för ett år sedan. Det visade sig blir ett av de intressantaste möte jag haft som journalist. Hans marknadsanalys var minst sagt pessimistisk. Frågan är om han ändrat uppfattning? Oavsett om man är börsoptimist eller börspessimist, så är detta en intervju ni inte vill missa.

Som en lite ”förfest” kan ni se min Ekernäs-intervju från i november för året här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.