Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Qualcomm har lämnat in flera stämningar i Kina för att stoppa både tillverkning och försäljning av Apples iPhones i landet.

Det är den amerikanska chipjättens hittills största attack mot Apple, konstaterar Bloomberg News.

Konflikten mellan de två teknikjättarna har pågått ett tag och Qualcomm har tidigare lämnat in ett klagomål till International Trade Commission i USA och hävdat att Apple bryter mot flera patent. Bakgrunden är en tvist där Qualcomm vill att Apple betalar royalty, men Apple å sin sida har stämt Qualcomm på en miljard dollar för uteblivna rabatter.

De senaste turerna innebär att Qualcomm i slutet av september lämnade in flera stämningar i Peking där man också hävdar att Apple bryter mot patent. Företaget vill därmed stoppa Apple från att tillverka och sälja iPhones i Kina.

”Det här är ännu en åtgärd för att få Apple att komma tillbaka till förhandlingsbordet. Det visar hur långt ifrån varandra de står”, sade Mike Walkley, analytiker vid Canaccord Genuity i en kommentar till Bloomberg.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.