Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Svensk-danska postjätten Postnord höjer nu priserna inför såväl julen som Black Friday. Det rapporterar E-handel.se.

Postnord kommer att införa ett kapacitetstillägg för att kompensera sig för arbetstoppen. Prisjusteringen gäller endast vissa tjänster. Prisjusteringen gäller enligt e-handelssajten endast 15 november till 31 december. Postnord motiverar beslutet med att ingen verksamhet går att dimensionera för en extrem högsäsong. Företaget betonar också att det är vanligt förekommande med liknande prisjusteringar i andra branscher och länder.

Prisjusteringen innebär en ökad kostnad om fyra kronor per kolli för tjänster som MyPack Collect, MyPack Home, Return Drop Off och Return Pickup. Postnord tänker också rusta sig rejält inför handeln genom att hyra in mer lastbilar och chaufförer.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.