Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Postnord har beslutat att genomföra nästa steg i omställningen av den danska verksamheten. EU-kommissionen godkände den 28 maj statsstödet om 1,53 miljarder kronor avseende kompensation från danska staten till Post Danmark för den samhällsomfattande posttjänsten. Idag fattade styrelsen för Postnord ett beslut om att fortsätta den tidigare kommunicerade omställningen om 3 miljarder kronor i Postnord Danmark. Beslutet innebär att fortsatt neddragning av bemanningen kan genomföras i enlighet med omställningsplanen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultatet i det andra kvartalet kommer påverkas netto med minus 1,1 miljarder kronor.
Resultatpåverkan är en följd av ovan nämnda statsstöd och att en avsättning kommer att göras under andra kvartalet om 2,6 miljarder kronor.

Avsättningen avser främst kostnader för avveckling av medarbetare med särskilda villkor. Omstruktureringsprogrammet i den danska verksamheten omfattar som tidigare kommunicerats en reduktion av 4 000 heltidstjänster i den danska verksamheten. Det återstår 2 500 heltidstjänster återstår att avvecklas under de närmaste åren.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.