Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priserna på bostadsrätter steg med 1 procent i augusti efter att ha legat stilla månaden innan samtidigt som villapriserna låg kvar vid oförändrade nivåer. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter upp 2 procent, medan villapriserna är upp 1 procent. I årstakt är prisutvecklingen -6 procent för bostadsrätter och -1 procent för villor.

”Marknaden visar genomgående positiva signaler. Det nya den här månaden är att även att
Stockholmområdet tycks ha brutit en negativ trend som funnits under våren och därmed nu följer ett mönster vi tidigare sett i Stor-Malmö och Stor-Göteborg”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

På månadsbasis har priserna stigit 1 procent i Stor-Stockholm samtidigt som Stor-Göteborg och Stor-Malmö hamnar på +1 respektive +2 procent.

”Sammantaget kan vi konstatera att bostadsrättsmarknaden gått in i en ny fas med fler positiva signaler än tidigare medan villamarknaden kan karaktäriseras som lugn de senaste månaderna. Trots fler positiva signaler är årstakten fortsatt genomgående på minus, enda undantaget är villamarknaden i Stor-Malmö där priserna är oförändrade”, konkluderar analyschefen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.