Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Sprittillverkaren Pernod Ricard har inlett ett samarbete med Tencent som går ut på att sälja sprit till kinesiska millennials, skriver Nikkei Asian Review.

Genom Tencent hoppas Pernod kunna bättre nå den unga massan i Kina och därmed starta en sprittrend.

Idag domineras alkoholmarknaden i Kina av traditionellt öl och lokala spritdrycken baijiu. Men under det senaste året har importen av sprit tagit fart i samband med att de yngre generationerna visar större intresse för västerländska smaker.

För Pernod är detta glädjande efter att man förlorat en tredjedel av marknaden sedan 2013. Detta berodde på president Xi Jinpings anti-korruptionskampanj som satte stopp för mutor i form av dyra presenter, däribland Pernod-drycker.

Men Pernod är nu återigen på tillväxtbanan och under det senaste räkenskapsåret ökade försäljningen med 19 procent i Kina. Marknaden är den största för bolaget efter USA.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.