Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Snacks- och dryckesjätten PepsiCo förvärvar israeliska Sodastream i en affär värd 3,2 miljarder dollar, motsvarande 29,3 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

PepsiCo finansierar transaktionen med egen kassa. Premien är på 32 procent, baserat på Sodastreams viktade genomsnittskurs för de senaste 30 dagarna.

I en kommentar uppger Ramon Laguarta, utsedd till ny vd för PepsiCo, att övertagandet av Sodastream är kompletterande för hans företag och väntas bidra till den växande portföljen av vattenprodukter inom företaget.

Transaktionen väntas bli slutförd i januari 2019, förutsatt den får regulatoriskt godkännande och att aktieägarna i Sodastream röstar för affären.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.