Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Danska smyckesjätten Pandora säger upp 397 anställda, varav 218 i Thailand, i vad som beskrivs stödja bolagets strategi och ”skydda lönsamheten”.

Nedskärningarna förväntas minska de årliga kostnaderna med cirka 150 miljoner danska kronor från 2019. Pandora har totalt över 27 000 anställda.

Pandora genomför även flera förändringar i organisationen, bland annat för att förstärka samarbetet mellan försäljning och marknadsföring. Det innebär även ett skifte av resurser till strategiskt viktiga områden så som digitalt och e-handel, uppges det i ett pressmeddelande.

Omorganisationen följer på att Pandora efter börsens stängning igår gått ut med en vinstvarning för 2018. Bolaget justerade då ned prognosen för intäktstillväxt och rörelseresultat för 2018.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.