Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

För första gången hade vi i dag Petter Hedborg, vd på Modular Finance som driver analystjänsten Holdings, som gäst i Börslunch. Holdings är som en digital version av aktie-bibeln ”Ägarna och Makten” av Sven-Ivan Sundqvist.

”Ägarna och Makten” är ju ett betydligt sexigare namn än ”analystjänsten Holdings” – man får ju nästan gåshud. Hur som, ”Ägarna och Makten” har man ju tagit sig igenom några gånger, från pärm till pärm.  Sen 2009 kommer den inte ut i fysisk form längre utan är precis som Holdings en digital tjänst; SIS Ägarservice.

En av många roliga saker med Holdings är att Petter och hans medgrundare Måns Flodberg bara hört talas om ”Ägarna och Makten” men aldrig sett den i verkligheten. Den fanns i bokform, 1985-2009 och i dag i Börslunch fick vi tillfälle att visa upp ett äkta fysiskt exemplar för Petter. Den nya ekonomin mötte den gamla och jag kände mig grymt gammal.

Petter må vara ung, men han är redan klok. Ett citat från dagens Börslunch som redan cirkulerat på Twitter är ”Det enda som styr en aktie på riktigt lång sikt är hur bolaget presterar”. Så sant som det är sagt, men är man aktienörd gillar man ju att grotta ner sig i olika typer av statistik och då är en tjänst som Holdings – eller SIS Ägarserevice för den delen – oslagbart.

Vem vill inte hålla koll på att Gustaf Douglas gått in stort i NCC eller att Carl Bennet köpt aktier i Sandvik? Än mer matnyttigt var kanske Petters info om att säljflödena i CTT ebbat ut, att institutionella investerare köper in sig i Bulten och att många tar hem vinsterna i Sensys. Petter återkommer snart till Börslunch med nördiga, matnyttiga betraktelser.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.