Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar minskad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget vände även till förlust.

”Bostadsmarknaden har nu tolv tuffa månader bakom sig med en lägre försäljningstakt genomgående för alla bostadssegment vilket har haft en stor påverkan på vårt resultat även för det tredje kvartalet”, uppger vd Oscar Engelbert i rapporten.

Omsättningen uppgick till 489,9 miljoner kronor (615,0), en minskning med 20 procent mot föregående år.

Antalet sålda bostäder uppgick till 15 (22) och antalet produktionsstarter 0 (0).

Rörelseresultatet blev -103,4 miljoner kronor (96,4).

”Utöver förändrade förutsättningar på marknaden beror resultatet även till stor del på att vi tagit kostnaden för rabatten på alla de bostäder som ingår i vår pågående säljkampanj, inom kampanjen har vi bland annat justerat ner priserna med tio procent på bostäder som levereras under 2018”, förklarar Oscar Engelbert.

Bolaget har också reviderat kostnadsprognoserna i Nybrogatan 19 och Bageriet för att säkerställa att de blir klara i tid.

Resultatet före skatt var -201,5 miljoner kronor (66,2). Resultatet efter skatt blev -130,0 miljoner kronor (67,0). Resultat per aktie hamnade på -4,94 kronor (2,11).

”Trots pågående och föreliggande förbättringsarbete är det viktigt att komma ihåg att våra pågående projekt har fortsatt god vinstmarginal. Detta gäller även framtiden där vi trots marknadsutsikterna bedömer att vi har stora möjligheter att påbörja nya lönsamma projekt. Av bostäder i produktion är nu 86 procent sålda på bindande avtal, en siffra som ger trygghet och visar efterfrågan på den fantastiska produkt vi erbjuder”, uppger bolagets vd vidare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.