Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fastighetsbolaget Fastpartner har förvärvat fastigheten Uppfinnaren 1 av Oscar Properties för en köpeskilling om 849 miljoner kronor efter avdrag för uppskjuten skatt.

Det skriver Fastpartner i ett pressmeddelande.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 16 200 kvadratmeter. Fastigheten innehåller enbart kontorsytor och är belägen på Valhallavägen i Stockholms innerstad på Östermalm.

Största hyresgästen PRV, vilka hyr 13 200 kvadratmeter, har förlängt sitt hyresavtal till 2026. Av övriga hyresgäster kan nämnas Acne som flyttar in i april 2018.

Fastigheten har idag ett hyresvärde på cirka 44 miljoner kronor som kommer att
öka till cirka 57 miljoner kronor efter 2020 med de nya avtal som är tecknade.

Förvärvet innebär att Fastpartners årliga förvaltningsresultat initialt ökar med 30 miljoner kronor efter finansiering för att under 2020 öka med cirka 42 miljoner kronor.

Fastpartner tillträder fastigheten den 1 december 2017.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.