Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadsutvecklaren Oscar Properties breddar sin verksamhet. Byggbolaget Allegro ska börjar genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties och i Uppsala har bostadsprojekt omvandlats till kontorsprojekt för att bättre passa den lokala marknaden. Bolaget ser på andra platser över möjligheten att ställa om till företagsbostäder. Därtill ser Oscar Properties över möjligheten att inom kort börja bygga bostäder till konkurrenskraftiga priser, det vill säga billigare bostäder på tillväxtorter runt om i Sverige tillsammans med olika samarbetspartners. Det framgår av ett pressmeddelande.

– I dagens marknadsläge gäller det att hitta nya spännande möjligheter. Genom vår pågående breddning av Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa verksamheten på framöver, säger Oscar Engelbert, vd i Oscar Properties.

Boverket konstaterar att 243 kommuner uppger att de har underskott på bostäder samtidigt som byggstarterna minskat kraftigt i större kommuner utanför storstadsregionerna. Bostadsbyggandet i tillväxtorter runt om i Sverige blir ett eget affärsområde inom Oscar Properties Holding och ska genomföras i samarbete med olika markägare. Dessa bostäder kommer att produceras under ett eget varumärke.

Bolaget kommer som en konsekvens av den breddade affärsverksamheten, där bostadserbjudandet under varumärket Oscar Properties blir ett av flera varumärken,
att se över om man bör ändra namn på det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.