Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hexagons vd och storägare Ola Rollén frias på alla punkter från anklagelserna om insiderbrott efter sin aktiehandel i norska sensorbolaget Next Biometrics. Det framgår av domen från Oslo tingsrätt.

”Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede”, säger advokat Christian B. Hjort i ett pressmeddelande från Hexagon som publicerades i samband med domen.

Ola Rollén är stolt och glad över att Hexagon stått upp med värdighet och hoppas på att få fortsatt stöd från styrelsen.

”Jag känner mig lättad av den friande domen vilket bekräftar vad jag och mina advokater sagt från första början; att jag inte gjort något fel. Jag känner stor tacksamhet för allt stöd jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid”, säger Rollén efter domen i ett pressmeddelande från Hexagon.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim kommer att överväga ett överklagande av tingsrättens frikännande av Ola Rollén, det framgår av ett pressmeddelande från myndigheten. Domen avkunnas på måndagen den 29 januari och efter det har myndigheten max två veckor på sig för ett eventuellt överklagande.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.