Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

En ny skatt i senatens senaste skattereform riskerar att bli ett hårt slag mot vind- och solkraftsbranschen.

Skatten som kallas BEAT är tänkt för att motverka att multinationella företag flyttar vinster och jobb ut från USA, skriver Washington Post.

Förslaget riskerar dock att slå mot de skattekrediter som amerikanska företag får för att investera i projekt inom förnybar energi.

Normalt sett tar ett energibolag hjälp av en större finansiär, till exempel Goldman Sachs eller Google, för att finansiera till exempel ett vindkraftsprojekt. I gengäld får dessa bolag skatterabatter, men det kan alltså förändras med det nya förslaget.

Representanter för sol- och vindkraftsindustrin har därför skickat ett brev till senatorer och uppmanar till förändringar kring just BEAT.

Dansk media pekar under morgonen på att Vestas kan komma under press på börsen under fredagen. Vindkraftsjätten har en stor del av sin omsättning i USA och riskerar att påverkas negativt om förslaget går igenom utan förändringar.

Strax efter 10 på fredagen var Vestas ned med runt fyra procent på Köpenhamnsbörsen.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.