Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De svenska nyregistreringarna av personbilar sjönk 1,9 procent till 31 672 bilar i september jämfört med motsvarande månad året innan.

Hittills i år är registreringarna upp 3,1 procent (i augusti var årsuppgången 3,8 procent). Det visar ny statistik från Bil Sweden.

– Nybilsregistreringarna minskade med 1,9 procent i september. Det är dock viktigt och komma ihåg att vi jämför med starka siffror förra året och att det var en registreringsdag mindre i september i år jämfört med september ifjol. En registreringsdag mindre motsvarar cirka fem procent färre registreringar. Hittills i år har registreringarna av nya personbilar ökat med 3,1 procent. Prognosen för helår 2017 är all time high, 375 000 bilar, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i ett pressmeddelande.

Nyregistreringarna av tunga lastbilar över 16 ton steg med 4,0 procent till 604 lastbilar under månaden (581). Volvos registreringar steg 2,9 procent till 251 fordon (244), medan Scania ökade 9,9 procent till 233 fordon (212). Hittills i år är registreringarna av tunga lastbilar upp med 7,0 procent (föregående månad var uppgången 7,5 procent).

Nyregistreringarna av tunga bussar minskade med 40,2 procent till 67 bussar (112) i september. Volvos registreringar sjönk 36,4 procent till 7 bussar (11) och Scanias minskade 76,6 procent till 15 bussar (64). Hittills i år är registreringarna av tunga bussar upp 1,8 procent (i föregående månad var siffran plus 8,9 procent).

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.